1. Nume si prenume producator:  Floare Răzvan

2. Localitate: Buziaș

3. Produse comecializate: 

🍯Miere de salcâm- Mierea de salcam este declarata „hrana vie” datorita numarului impresionant de substante nutritive pe care le contine, 435 la numar. Printre acestea se numara vitaminele B1, B2, B,6, B12, B9 (acid folic); enzime, fitohormoni (hormoni vegetali), acizi, flavonide (substante antioxidante), dextrina, factori antibiotici, dar si substante minerale (calciu, potasiu, siliciu, magneziu, sodiu, fosfor, cupru, calciu si sulf). Are pH-ul 4 si o valoare energetica de circa 310 kcalorii/100 de grame.
Mierea de salcam are actiuni energizante, tonifiante, emoliente, expectorante, antiseptice, diuretice, sedative, antianemiante, stimuleaza digestia, curata ficatul, regleaza tranzitul intestinal. Mierea se livreaza ambalata la borcan de 720ml(1 kg) sau la borcan de 320ml(500g).

🍯Miere de tei- O miere de culoare galbenă, cu reflexe verzi, mierea de tei păstrează parfumul delicat al florilor din care este culeasă, este fluida pana toamna, cand la temperaturi scazute cristalizeaza cu cristale mari (este asemanatoare untului), in sedimente existand o cantitate importanta de polen. Dupa aceasta cristalizare culoarea devine albicioasa iar gustul mai catifelat.
Are proprietăţi antiseptice şi este utilizată pentru a trata răcelile, stările gripale, tusea şi bronşita, are efecte pozitive in cazul starilor febrile, intervine in tratarea bolilor renale. Dizolvă mucusul, curăţă gâtul şi este foarte eficientă pentru persoanele care suferă de stres şi insomnie. Puţină miere de tei înainte de culcare este mai bună decât oricare alt somnifer. Datorita cantitatii importante de polen continuta si a aromei specifice, unele persoane au alergie, in acest caz consumul de miere de tei fiind contraindicat. Mierea se livreaza ambalata la borcan de 720ml(1 kg) sau la borcan de 320ml(500g).

🍯Miere polifloră- Mierea poliflora este produsul multor plante de pe câmp şi are în compoziţia sa diverse minerale, vitamine şi principii active pe care plantele le transmit, prin albine, mierii şi, prin miere, omului. Este un aliment complet, poate cel mai complet aliment natural din câte există. Este compusă din zaharuri simple, fructoză, glucoză, vitamine din complexul B, vitamina C, K, fier, calciu, potasiu, enzime şi minerale. Mierea polifloră stimulează pofta de mâncare, îmbunătăţeşte digestia, ajută funcţiile ficatului şi creşte procentul de hemoglobină în sânge. Una-două linguriţe de miere luate dimineaţa, pe nemâncate, cu 3-5 picături de tinctură de propolis si un pahar de apă la temperatura camerei, uşurează digestia si sporeste imunitatea. Mierea se livreaza ambalata la borcan de 720ml(1 kg) sau la borcan de 320ml(500g).

🍯Miere de floarea soarelui- Mierea de floarea soarelui este o miere monofloră care variază coloristic de la galben auriu până la galben închis, cu o dulceaţă specifică şi miros plăcut, mierea de floarea soarelui poate fi fluidă, vâscoasă sau cristalizată cu cristale mari. Este recomandă în cazuri de anemii, stări de surmenaj, efort fizic şi intelectual pentru toate categoriile de vârstă. Este singurul sortiment de miere care conţine lecitină, susţinând procesul de învăţare,datorită conținutului de vitamina PP, este recomandată persoanelor care au o activitate circulatorie deficitară. Împreună cu un vin roșu de casă, ofera mai repede rezultate celor care au o circulație deficitară la mâini și picioare, în mierea de floarea soarelui se găsește în cantități mari și vitamina E, fiind recomandată și pentru stimularea imunității efectele sale antibacteriene și antibiotice sunt dovedite
mierea de floarea soarelui este indicată în tratarea durerilor de gât, și este antifebrilă. Are efecte calmante în cazul bolnavilor de ateroscleroză, este un bun adjuvant în tratarea bronșitelor și a bolilor de stomac este și un bun regulator al tensiunii arteriale. Mierea de floarea soarelui are un renume puternic în rândul produselor afrodisiace. Mierea se livreaza ambalata la borcan de 720ml(1 kg) sau la borcan de 320ml(500g).

🍯Miere de rapiță- Mierea de rapiţă este obţinută din rapiţa sălbatică, o plantă bogată în proteine, carbohidraţi, glucide, lipide, în minerale precum bor, calciu, fier, fosfor, potasiu, sodiu, în vitaminele A, B1, B2, B3, C şi  betacaroten. Albinele produc această miere la finalul lunii aprilie – inceputul lunii mai. Datorită abundenţei de principii nutritive, mierea de rapiţă aduce nenumărate beneficii sănătăţii şi frumuseţii. În ciuda mirosului, mierea de rapiţă este foarte bună la gust. Are o culoare alburie şi o textură cremoasă. este un remediu eficient în bolile renale, de stomac, cardiace, respiratorii şi în osteoporoză. De asemenea, poate fi folosită profilactic, prevenind afecţiunile hepatice, pancreatice şi splenice. Mai mult, graţie proprietăţilor sale antibacteriene, această miere distruge bacterii precum streptococul, stafilococul sau helicobacter pylori. Graţie oligoelementelor pe care le conţine (bor şi calciu), mierea de rapiţă este recomandată şi în reumatisme. Mierea de rapiţă are şi efecte sedative şi relaxante, fiind recomandată persoanelor care se confruntă cu un nivel ridicat de stres, cu depresie şi anxietate sau cu insomnie. Mierea se livreaza ambalata la borcan de 720ml(1 kg) sau la borcan de 320ml(500g). 

🍯Propolis (tinctura)–  Propolisul este o masă lipicioasă cu miros puternic aromat de răşini şi balsamuri, având culori de diferite nunanţe, ce variază între verde, maro şi negru. Denumirea de propolis provine din limba greacă, unde ,,pro’’ înseamnă pentru, iar ,,polis’’ înseamnă cetate, putând fi tradus ca un produs complex destinat apărării cuibului. Considerat ,,farmacia albinelor’’ propolisul este un produs apicol obţinut în special din răşina mugurilor de plop, el fiind cunoscut şi utilizat încă din antichitate. Renumitul istoric şi naturalist Plinius cel Bătrân menţiona în lucrarea sa Historia naturalis că, tratamentele cu propolis şi ceară sunt foarte eficiente pentru vindecarea afecţiunilor respiratorii şi digestive. Aristotel, unul dintre cei mai mari filosofi ai Greciei Antice recomanda propolisul şi ceara ca remediu pentru tratarea plăgilor. Propolisul are o compoziţie deosebit de complexă, fiind alcătuit din următoarele grupe de substanţe: flavone (acacetină, crizină, apigenină), flavonoli (galangină, izalpinină, kaempferol), flavanone (pinocembrină, pinostrobină, pinobaksin), chalcone, acizi aromatici, alcooli, cetone, glucide, răşini şi balsamuri, uleiuri volatile, vitamine (A, C, E, PP şi componente ale complexului B), oligoelemente (sodiu, potasiu, magneziu, calciu, aluminiu, zinc, fier, crom, mangan, cupru etc.), aminoacizi, taninuri, polen etc.
Actiuni interne: Antimicrobiană (bacteriostatică şi bactericidă atât asupra bacteriilor Gram pozitive, cât şi asupra bacteriilor Gram negative), antimicotică (faţă de Candida albicans), antivirală (faţă de virusul Herpes simplex), analgezică, antiinflamatoare, anestezică, cicatrizantă, imunostimulentă, antioxidantă, mucolitică, etc.
Actiuni externe: Analgezică, antiinflamatoare, antimicrobiană, anestezică, cicatrizantă.
Precautii si contraindicatii: Se administrează cu prudenţă la persoanele cu gastrită hiperacidă şi ulcer gastric şi duodenal (datorită conţinutului în alcool, poate creşte aciditatea gastrică). Din cauza conţinutului de alcool nu se recomandă administrarea în: hepatite virale, toxice şi metabolice, steatoză hepatică, ciroză hepatică, sarcină şi alăptare. Alergie la propolis sau la produse apicole, tratamente care nu permit consumul de alcool.

🍯Polen (crud/congelat)- Polenul crud reprezintă una dintre cele mai importante surse de proteine vegetale, majoritatea sub formă de aminoacizi, care se absorb direct în tubul digestiv, fără a necesita un efort din partea organismului. Astfel, el reprezintă o sursă excelentă de proteine, mai ales pentru vegetarieni sau pentru cei ce ţin post. Compoziţia complexă a polenului crud face din acesta un aliment natural complet, foarte benefic pentru organismul nostru , oferă energie şi combate anemia, intăreşte sistemul imunitar şi previne răceala şi gripa, echilibrează digestia, tratează alergiile, imbunătăţeşte performanţele fizice, protejează aparatul respirator, ajută sistemul cardiovascular, previne îmbătrânirea şi menţine frumuseţea tenului şi părului, stimulează fertilitatea.

4. Prețul produselor: 

🍯Miere de salcâm- 35 lei/ kg  &  20 lei/500g

🍯Miere de tei- 35 lei/ kg  &  20 lei/500g

🍯Miere polifloră- 30 lei/ kg  &  18 lei/500g

🍯Miere de floarea soarelui- 30 lei/ kg  &  18 lei/500g

🍯Miere de rapiță- 30 lei/ kg  &  18 lei/500g

🍯Propolis (tinctura)- 15 lei/30ml

🍯Polen (crud/congelat)- 8 lei/ 100g  

5. Condiții de livrare:

Comanda minima 100 lei

       -Livrare gratuită pe raza localitatii Buziaș,

      – Livrare 1 dată pe saptamană în Timisoara si Lugoj (20 lei/comanda)

      – Livrare specială (urgent) în Timisoara și Lugoj (60 lei/comanda)

      – Livrare în tara prin firme de curierat

6. Modalitatea de plată acceptată:

💵 Plată în numerar la livrarea produselor.

💳 OP online în momentul plasării comenzii.

7. Date de contact:

Apicultor: Floare Razvan ( ApiFloR)

Telefon:  0758.944.745

E-mail: razvan.floare@yahoo.com

     https://www.facebook.com/apiflor2012/